Receptes, Vida Saludable

Bolets Shiitake

Arròs amb bolets, truita de bolets, croquetes de bolets … tantes coses gustoses es poden fer amb bolets! Tenint en compte el seu potencial per fer-les servir en tot tipus de receptes, val la pena conèixer l’àmplia diversitat de bolets que consumim i que podeu trobar en botigues. Hi ha vida més enllà dels xampinyons! En aquest post us presentem una de les que han arribat els darrers anys al nostre país: els bolets Shiitake.

Heu pres algun cop una sopa de miso? Els bolets Shiitake es consumeixen tradicionalment amb aquesta sopa de fermentat de soja.

Aquestes bolets són tradicionals de l’est d’Àsia, en particular del Japó, Corea i Xina. Són bolets que, pel seu color marró fosc i la seva forma aplanada, poden assemblar-se físicament als xampinyons Portobello. Però els Shiitake, a més, són aclamats pel seu gust a terra, el seu aroma intens, una textura lleugerament gomosa i la seva aportació nutricional.

Són rics en minerals, aporten un 72% de les necessitats diàries de coure i un 33% de les necessitats diàries de seleni).

I, sobretot, contenen lentinà, un beta-glucan que redueix la inflamació i evita en certa mesura que els budells absorbeixin colesterol. Diversos estudis han investigat una certa influència dels beta-glucans en la millora del sistema immune enfront d’alguns tumors.

Durant la dinastia Ming (1368-1644), un metge anomenat Wu Juei va suggerir que aquesta varietat de bolets podia fer-se servir com a remei medicinal per a diverses malalties. Definitivament, la medicina tradicional i els coneixements ancestrals de vegades ens donen pistes sobre el poder d’alguns aliments.