Voleu trobar un substitut del pa de blat per al dia a dia? Heu provat amb les tortitas d’arròs del supermercat però no us acaben de convèncer? Voleu aprendre a fer tortitas de farina de iuca?
Aquestes tortitas o truitetes de farina de iuca són tendres acabades de fer i són genials per menjar-les amb qualsevol mena de farcit: des de sofregits amb verdura fins a hummus, patés salats o patés dolços.
Si la vostra dieta és sense gluten, us agradaran perquè són una forma de menjar carbohidrats amb un bon afegit de fibra dietètica i sense gens ni mica de gluten. De fet, aquestes tortitas o truitetes de farina de iuca també serveixen per a dietes sense cereals, com la dieta paleo.
Quantitats: aproximadament per a 4 tortitas o truitetes
INGREDIENTS:
- ½ tassa de farina de iuca
- 3 cullerades de llet d’ametlla
- 1 cullerada de mantega o oli d’oliva
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de phsyllium o llavors de xia moltes
INSTRUCCIONS:
- En un bol, barregeu la farina de iuca amb el phsyllium (o llavors de xia), la llet d’ametlla i la sal. Si la massa és massa seca, afegiu agua. Si és massa líquida, afegiu-hi més farina de iuca. Ha de tenir la consistència de la plastilina.
- Feu una bola de la mida d’una pilota de golf amb la massa de farina de iuca.
- Col·loqueu-la entre dos papers de forn i escampeu-la amb l’ajuda d’un corró. Hauria de quedar un cercle, com si fos una crep gruixuda. Feu el mateix amb tota la massa.
- Poseu a escalfar una paella mitjana. Afegiu-hi la mantega o l’oli d’oliva. Un cop calenta, poseu una truiteta a la paella.
- Cuineu-la fins que quedi daurada. Gireu-la i torreu-la per l’altra banda. Repetiu fins haver cuinat totes les tortitas.
- Consumiu-les calentes. I si ja s’han refredat, passeu-les un altre cop per la paella abans de menjar-vos-les.
Feu-les servir també per fer arepes! Farciu-les amb el que més us agradi, estan de por!No oblideu explicar-nos què us han semblat! Etiqueteu-nos a les nostres xarxes @bongranel i compartiu les vostres pròpies receptes amb nosaltres!