Receptes

Com Fer Tortitas de Farina de Yuca

Voleu trobar un substitut del pa de blat per al dia a dia? Heu provat amb les tortitas d’arròs del supermercat però no us acaben de convèncer? Voleu aprendre a fer tortitas de farina de iuca?

Aquestes tortitas o truitetes de farina de iuca són tendres acabades de fer i són genials per menjar-les amb qualsevol mena de farcit: des de sofregits amb verdura fins a hummus, patés salats o patés dolços.

Si la vostra dieta és sense gluten, us agradaran perquè són una forma de menjar carbohidrats amb un bon afegit de fibra dietètica i sense gens ni mica de gluten. De fet, aquestes tortitas o truitetes de farina de iuca també serveixen per a dietes sense cereals, com la dieta paleo.

Quantitats: aproximadament per a 4 tortitas o truitetes

INGREDIENTS:

  • ½ tassa de farina de iuca
  • 3 cullerades de llet d’ametlla
  • 1 cullerada de mantega o oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de phsyllium o llavors de xia moltes

INSTRUCCIONS:

  1. En un bol, barregeu la farina de iuca amb el phsyllium (o llavors de xia), la llet d’ametlla i la sal. Si la massa és massa seca, afegiu agua. Si és massa líquida, afegiu-hi més farina de iuca. Ha de tenir la consistència de la plastilina.
  2. Feu una bola de la mida d’una pilota de golf amb la massa de farina de iuca.
  3. Col·loqueu-la entre dos papers de forn i escampeu-la amb l’ajuda d’un corró. Hauria de quedar un cercle, com si fos una crep gruixuda. Feu el mateix amb tota la massa.
  4. Poseu a escalfar una paella mitjana. Afegiu-hi la mantega o l’oli d’oliva. Un cop calenta, poseu una truiteta a la paella.
  5. Cuineu-la fins que quedi daurada. Gireu-la i torreu-la per l’altra banda. Repetiu fins haver cuinat totes les tortitas.
  6. Consumiu-les calentes. I si ja s’han refredat, passeu-les un altre cop per la paella abans de menjar-vos-les.

Feu-les servir també per fer arepes! Farciu-les amb el que més us agradi, estan de por!No oblideu explicar-nos què us han semblat! Etiqueteu-nos a les nostres xarxes @bongranel i compartiu les vostres pròpies receptes amb nosaltres!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.