Receptes

Infusió de Fenigrec

Heu llegit la nostra presentació del fenigrec? La vam penjar l’altre dia al bloc.

El fenigrec és una planta que s’ha utilitzat ancestralment tant per cuinar com pels seus beneficis medicinals.

El que se sol aprofitar i consumir d’aquesta planta són: o bé les llavors, que es consumeixen torrades o crues, senceres o moltes, i en general es limiten a un ús culinari, com a espècia per donar sabor a les receptes.

D’altra banda, també es consumeixen les fulles. Les fulles de fenigrec se solen prendre en forma d’infusió i tenen una llarga llista molt interessant de propietats medicinals.

Entre elles, es creu que la infusió de fenigrec millora la salut del sistema digestiu, pot reduir el sucre en la sang, incrementar la producció de llet materna en dones embarassades, o fomentar la libido. No tots aquests beneficis estan totalment corroborats per la ciència, però la sola suposició no està gens malament.

Aquestes són les dosis que necessitareu per prendre fenigrec en forma d’infusió:

Utilitzeu uns 0,5 grams de fulles deshidratades de fenigrec per cada 0,5 litres d’aigua. Poseu a escalfar l’aigua i, un cop arrenqui el bull, introduïu les fulles a l’olla. Tapeu i deixeu-ho infusionar.

En cas que no tingueu fulles, es podrien infusionar les llavors de fenigrec.

Podeu prendre aquesta infusió de fenigrec entre dos o tres cops dia.

Tingueu en compte que les fulles per si soles són una mica amargues. Si ho preferiu, barregeu-les amb altres herbes per aromatitzar la beguda: menta, flors de taronger, regalèssia, etc.