L’altre dia us vam explicar que la farina de garrofa podria considerar-se un substitut ibèric del cacau. No és que ens ho haguem inventat nosaltres; des de fa molt de temps la farina de garrofa es fa servir per a tota mena de receptes que normalment s’elaboren amb cacau.
Aquí teniu una idea per passar de la teoria a la pràctica. Són unes magdalenes de garrofa que, a més d’aconseguir aquell color de xocolata que ens enamora, ens permet preparar una recepta dolça sense massa sucres afegits, gràcies als sucres naturals de la garrofa.
Aquestes magdalenes són una forma molt amable de començar a integrar aquest fruit tan nostre en el nostre repertori de receptes. Anem-hi doncs!
Quantitat: 12 magdalenes mitjanes
INGREDIENTS:
- 2 tasses de farina de blat
- 2/3 de tassa de farina de garrofa
- 1 cullerada de llevat químic
- 1 tassa de llet de vaca o de soja
- 1 cullerada de suc de llimona o vinagre
- ½ tassa de mantega
- 2 ous grans
- 1 tassa de sucre panela
- 2 culleradetes d’extracte de vainilla
INSTRUCCIONS:
- Fongueu la mantega i deixeu que es refredi a temperatura ambient.
- En un bol petit, poseu la llet i el suc de llimona o vinagre per a que es talli lleugerament.
- En un bol gran, barregeu la farina de blat amb la farina de garrofa i el llevat químic.
- En un altre bol, trenqueu els ous i bateu-los amb el sucre i la vainilla. Afegiu la mantega i la llet tallada.
- Barregeu els ingredients secs amb els líquids amb moviments envoltants.
- Prepareu motlles de magdalenes, de paper o de silicona. Aboqueu la massa en cada motlle, sense arribar a omplir-los del tot. Col·loqueu els motlles a la nevera durant 20 minuts; això ajudarà a que pugin en el forn.
- Mentre tant, escalfeu el forn a 210ºC.
- Poseu les magdalenes al forn i poseu-les a coure durant 10-15 minuts a 200ºC.
- Refredeu-les en una reixeta abans de treure-les del motlle